Održano državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske u Novalji

Danas 9. rujna 2023. godine u Novalji na otoku Paguna stadionu CISSA. održano je 15. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske. Na natjecanju je nastupilo 106 ekipa iz 19 vatrogasnih zajednica županija Republike Hrvatske. Krapinsko-zagorsku županiju predstavljala su četiri društva sa ukupno šest ekipa a neka su ostvarila vrhunske rezultate

U kategoriji mladež ženska ekipa DVD Bedekovčina osvojila je prvo mjesto te su postale  državne prvakinje koje će predstavljati Hrvatsku na slijedećoj vatrogasnoj olimpijadi u Italiji.  U toj  kategoriji ekipa DVD Tugonica – Podgrađe osvojila je odlično osmo mjesto, a DVD Špičkovina četrdeset i prvo mjesto. Ukupno je nastupilo pedeset ekipa.

U kategoriji mladež muška ekipa DVD Tugonica – Podgrađe osvojila je odlično treće mjesto. U ovoj kategoriji nastupilo je 56 ekipa, a ekipa DVD Krapinske Toplice osvojila je dvadeset i četvrto mjesto a ekipa DVD Bedekovčina dvadeset i sedmo mjesto.

Od srca čestitamo svim ekipama, natjecateljicama i natjecateljima te njihovim mentorima.

Ovogodišnje natjecanje posjetili su visoki dužnosnici  Republike Hrvatske predvođeni potpredsjednikom Vlade i Ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem, brigadirom Eugenom Njarijem, izaslanikom Predsjednika Republike Zorana Milanovića i načelnikom Odjela operativnog dežurstva u Zapovjedno-operativnom središtu Glavnog stožera Oružanih snaga, Antom Sanaderom potpredsjednikom Hrvatskog sabora i izaslanikom predsjednika Hrvatskog sabora, predsjednika Predsjedništva HVZ-a, generala Dragutina Repinca, izaslanika potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja, savjetnika potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja, Dinom Kozlovcem, zamjenik predsjednika HVZ-a i zapovjednika VZŽ Istarske, dopredsjednicima Hrvatske vatrogasne zajednice: Mijom Brlečićem,  Slavkom Gaušom, Zdenkom Čaraparom, Stjepanom Skuliberom, domaćinom zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Zvonimirom Lončarićem, izaslanica župana Ličko-senjske županije Vesnom Stručić te Ivanom Peranićem u ime Grada Novalje.

Visoko izaslanstvo obišlo je natjecateljska odjeljenja koja su na natjecanju odmjeravali snage u vježbi s preprekama i štafeti, kao i vatrogasnim igricama koje su novina ovog natjecanja. Sva natjecateljska odjeljenja nakon službenog nastupa i izvođenja vježbe s preprekama za mladež, te otrčane štafetne utrke s preprekama za mladež, sudjeluju u vatrogasnim igricama. Radi se o pet vatrogasnih igrica, a svaka se grupa sastoji od deset igrača. Vatrogasne igrice uključuju: vatrogasnu kuglanu, bacanje vatrogasne torbice s užetom, trčanje kroz vatrogasne ljestve, spajanje cijevi i slaganje kule od kaciga. Primarni cilj vatrogasnih igrica je da se sudionici natjecanja na zabavan i sportski način opuste nakon održanog vatrogasnog natjecanja.

U prilogu su neslužbeni rezultati i nekoliko fotografija.

Odjeljenja su na natjecanju nastupila u disciplinama vježba s preprekama i štafetom, a najbolje rezultate su pokazala odjeljenja:

Mladež muška:

  1. DVD RIBNICA
  2. DVD OSTRNA
  3. DVD TUGONICA – PODGRAĐE

Mladež ženska:

  1. DVD BEDEKOVČINA
  2. DVD KOPRIVNICA
  3. DVD OSTRNA

Mladež ženska gosti:
1. PGD Veliki Podlog (SLO)
2. VERTESOMLO OTE (MAĐ) 

MM – konačni

MŽ – konačni