Osam novih vatrogaskinja i 13 novih vatrogasaca

U nedjelju je u Selnici, u prostorijama Vatrogasnog doma DVD-a Selnica završilo osposobljavanje za zvanje vatrogasac, koje su organizirali VZO Marija Bistrica i VZKZŽ-e. Nakon 74 sata predavanja i vatrogasnih vježbi ispitu je pristupilo 13 kandidata i osam kandidatkinja, i svi su uspješno položili.

Riječ je o vatrogascima iz četiri društva i to iz tri društva VZO Marija Bistrica i iz DVD-a Zlatar Bistrica. VZO Marija Bistrica bogatija je za 18 osposobljenih vatrogasaca i vatrogaskinja. Iz središnjeg društva Marija Bistrica to su Zdravko Košec, Valentina Gledec, Matija Gledec i Jurica Skočak, iz DVD-a Selnica Matea Mitrečić, Patrik Vajdić, Mihael Meštrović, Melani Vajdić, Matija Jakopec, Dino Vajdić, Mario Sušinjak, Ema Pozaić, Ivona Pišćak i Lan Car, a iz DVD-a Tugonica – Podgrađe Ana Čukman, Lorena Prugovečki, Mario Mustač i Matija Pezić. Iz DVD-a Zlatar Bistrica uspješno su položili: Jurica Nuli, Ira Balić i Kristijan Hoić.

Predavači su bili Stjepan Skuliber, Josip Bosak, Velimir Babić, Dubravko Mokosek, Tomislav Novosel, Ivan Odak i Denis Novosel.

Voditelj osposobljavanja bio je Željko Piščak. Na ispitnom danu predsjednik ispitne komisije bio je i županijski zapovjednik Marijan Lovrenčić a kod svečane dodjele priznanja na samom kraju osposobljavanja, uz prisutne predsjednike, zapovjednike ili predstavnike društava čiji su članovi sudjelovali na osposobljavanju, sve je pozdravio predsjednik VZ KZŽ-e Stjepan Skuliber, dok se za administrativni dio brinuo tajnik VZKZŽ-e Rajko Jutriša (Elvis Lacković)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)