Osposobljavanje za zvanje „Vatrogasac“-VZO Marija Bistrica

Novi-vatrogasci-i-vatrogaskinje-2

U nedjelju 10. travnja u Selnici, u prostorijama Vatrogasnog doma DVD-a Selnica završilo je osposobljavanje za zvanje vatrogasac, koje su organizirali VZO Marija Bistrica i VZ KZŽ-e.

Nakon ovog osposobljavanja 6 vatrogasnih društava bogatije je za 35 osposobljenih vatrogasaca i vatrogaskinja.
Najviše ih dolazi iz DVD-a Selnica, iz VZO Marija Bistrica 3 nove vatrogaskinje i 1 vatrogasaca ima i DVD Laz, DVD Tugonica-Podgrađe ima 2 nova vatrogasca, osim spomenutih društva VZO Marija Bistrica, još su tri društva dobila nove osposobljene članove.
Uspješno su ispit položili i članovi DVD-a Zlatar Bistrica, DVD Orehovica, DVD-a Sveti Matej.

Osposobljavanje je trajalo 74 sata, a predavači su bili Stjepan Skuliber, Josip Bosak, Željko Spevec, Tomislav Novosel, Ivan Odak i Denis Novosel, dok je voditelj osposobljavanja bio je Zlatko Pozaić.

Na ispitnom danu predsjednik ispitne komisije bio je predsjednik VZ KZŽ-e Ivica Glas, a kod svečane dodjele priznanja na samom kraju osposobljavanja, uz prisutne predsjednike i zapovjednike društava čiji su članovi sudjelovali na osposobljavanju, sve je pozdravio i županijski zapovjednik Marijan Lovrenčić.
Prije samog proglašenja Ivica Glas je istaknuo i zanimljivost da su najbolje ispit riješile tri sestre Jelena, Valentina i Karolina Kamenar iz DVD-a Selnice, koje su jedine imale maksimalnih 42 boda.

Preuzeto s rmb.hr

Novi-vatrogasci-i-vatrogaskinje-4 Novi-vatrogasci-i-vatrogaskinje-5 Novi-vatrogasci-i-vatrogaskinje-8

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)