Osposobljavanja za zvanja – VZO Hum na Sutli

U organizaciji VZKZŽ-e i domaćina VZO Hum na Sutli održan je tečaj za osposobljavanje polaznika za zvanje vatrogasac.

Na tečaj koji traje 74 sati prijavilo se tridesetak polaznika. Polaznici tečaja iz DVD-a domaćina, Prišlin-Hum, Druškovec i Straža, i susjednih DVD-a; Pregrada, Tuhlja, Đurmanca, Gornjeg Jesenja, Zaboka i Desinića.
Nakon održanih predavanja i vježbi predviđenih programom osposobljavanja, u nedjelju, 10. ožujka 2019.g. održana provjera stečenog znanja polaznika.

Ispit je održan u vatrogasnom domu DVD-a Straža u Humu na Sutli, te su svi polaznici tečaja uspješno su položili ispit i stekli zvanje „Vatrogasac“.
Naša vatrogasna društva time su dobila 26 novo osposobljenih vatrogasaca.

Novim „Vatrogascima “ uručena su uvjerenje o uspješno završenom osposobljavanju uz prisustvo predsjednika VZKZŽ Stjepana Skulibera i predavača koji su uspješno dio svojih znanja prenijeli na polaznike osposobljavanja.

Ovo je u tjedan dana drugo osposobljavanje koje je provedeno u Vatrogasnoj zajednici općine Hum na Sutli. U četvrtak 7. ožujka 2019. godine u večernjim satima provedeno je osposobljavanje u trajanju od 4 nastavna sata za zvanje „Vatrogasac I klase“. Osposobljavanju i ispitima pristupilo je 37 polaznika iz DVD-a: Prišlin-Hum, Klenovec, Straža, Druškovec, Desinić, Pregrada, Benkovo, Vinagora, Tuhelj, Mihanović Gredice, Lučelnica i Rakovec.
Ovakva zajednička osposobljavanja dokaz su dobre suradnje vatrogasnih društava unutar naše županijske vatrogasne organizacije.

Više slika nalazi se na stranici VZO Hum na Sutli.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)