Pomoć Sisačko moslavačkoj županiji

200x133-images-stories-data8-smzkzz1

U Sisku, u sjedištu Sisačko-moslavačke županije, u srijedu, 19. veljače 2014. godine, održana je konferencija za novinstvo, neposredno nakon sastanka županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje.

Županica Marina Lovrić Merzel je rekla kako je situacija doista ozbiljna i pristupljeno joj je na ozbiljan način: „… zato što je ispred nas priča koja još nije završena.“
Županica je zahvalila krapinsko-zagorskom županu Željku Kolaru, koji je u Sisak stigao sa suradnicima, podpredsjednikom Skupštine Tomislavom Končevskim, predsjednikom Vatrogasne zajednice Ivicom Glasom i vatrogasnim zapovjednikom Krapinsko-zagorske županije Marijanom Lovrenčićem: „To je županija koja je, ne samo ponudila, nego i dala na ispomoć sve svoje resurse, koje smo od njih zatražili, na njihovu inicijativu davanja pomoći.“ Vatrogasci, ljudstvo, pumpe, oprema, sve što je trebalo osigurali su prijatelji iz Zagorja.

smzkzz1

Župan Kolar je vrlo skromno rekao kako je njihov dolazak normalan: „S kolegicom Marinom se čujemo svakodnevno. Prošli smo elementarnu nepogodu, doduše klizišta, ne poplavu.“ Dodao je kako razumiju situaciju i ponudili su pomoć, preko Vatrogasne zajednice, u kojoj je preko 80 DVD-a, sve u koordinaciji s DUZS-om. Zahvalio je svim službama koje djeluju na terenu, iskazao moralnu podršku stanovništvu, te posebno zahvalio Hrvatskoj vojsci, koja se uključila sa svojim snagama: „Tu smo kao prijatelji, prije svega, da damo podršku. Kad se voda povuče tek onda će biti potrebna naša pomoć i mi ćemo biti na raspolaganju.“
U nastavku konferencije za novinstvo javnost je upoznata s aktualnim trenutkom ove vodene krize i mjerama koje se trajno poduzimaju kako bi se opasnost i štete svele na najmanju moguću mjeru.

*preuzeto s :www.smz.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)