Posjet Sankt Florianu – VZO Kraljevec na Sutli

st.florian 1

U subotu,7.ožujka 2015. Vatrogasna zajednica općine organizirala je stručni izlet u gradić Sankt Florian u sjevernoj Austriji.

53 vatrogasca iz DVD Kačkovec, Draše, Kraljevec na Sutli, Lukavec Klanječki, Čemehovec i Radakovo, pojačani gostima:načelnicom općine Kraljevec na Sutli Danijelom Pongrac, predsjednikomi zamjenikom predsjednika VZ KZŽ Ivicom Glasom i dr. Ivicom Balagovićem, prijateljima iz PGD Bizeljsko Hermanom Premelčom i Igorom Ilijažom te prevoditeljicom iz Klanjca Paulom Kosić posjetili su augustinski samostan i crkvu u čijim je temeljima pokopan Sveti Florijan u Sankt Florianu . Nakon ručka posjetili su i vatrogasni muzej pun eksponata iz povijesti s područja Austrije i Njemačke. Na kraju stručnog izleta posjetili su dobrovoljnu vatrogasnu postrojbu Freiwillige Feuerwehr Markt St. Florian koji su ih ugostili,
počastili ih odličnim austrijskim pivom i sokovima te ih upoznali sa svojim radom. Nakon izmjene poklona između dva predsjednika i otpjevane pjesme Veselo veselo Zagorci zaputili smo se prema našim domovima kamosmo i stigli kasno u noć, prepuni dojmova o izletu i vatrogascima koji iako govore drugačijim jezikom razmišljaju i djeluju isto te ih ništa ne može zaustaviti da djeluju humano i spašavaju imovinu i ljudske živote.

st.florian 2

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)