Posljednji ispraćaj Milana Ferčeka 1924-2012

fercek small

Na mjesnom groblju u Radoboju vatrogasci Krapinsko zagorske županije na posljednji počinak ispratili su svojeg dugogodišnjeg člana Milana Ferčeka. Uz članove obitelji ispraćaju su nazočili brojni mještani Lepajaca i članovi DVD-a čiji je predsjednik bio četrdesetak godina.

Dužnosnik u VSO općine Krapina Milan Ferček bio je jedan od pokretača osnivanja VZKZŽ čiji je bio i prvi tajnik. U svom mjestu predsjednik MZ Lepajci i pokretač brojnih akcija ostati će zapamćen kao čovjek velike snage, miran i pun strpljenja za potrebe i probleme mjesta i šire zajednice.

01

Svoj radni vijek proveo je kao dužnosnik vojnog odsjeka Krapina potom Doma zdravlja Krapina odakle je otišao i u mirovinu. Rođen 1924. jedan je od osnivača DVD Lepajci, a potom i stalno prisutan u svim događanjima koja su pratila razvoj vatrogastva u Hrvatskom Zagorju. Za svoj rad Milan Ferček odlikovan je najvišim vatrogasnim priznanjima i odličjima.

U ime svih vatrogasaca od Milana Ferčeka toplim riječima zahvale njemu i obitelji oprostio se predsjednik VZKZŽ Ivica Glas. Ešalon vatrogasaca do posljednjeg počivališta predvodio je županijski vatrogasni zapovjednik Marijan Lovrenčić. U ešalonu su se nalazili i predstavnici VZ Varaždinske županije te Šmarja pri Jelšah iz Slovenije sa kojima je godinama Milan Ferček uspješno surađivao.

Tekst i slike: Boris Uhernik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)