Poziv za savjetovanje e-Račun

Vzkzž logo

Na sjednici Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice održanoj 10.07.2019. godine zaključeno je da će Hrvatska vatrogasna zajednica organizirati savjetovanje na kojem bi se dalo jasnije tumačenje po pitanju obveznika provedbe Zakona te upute u provedbi zadataka vezanih uz izdavanje i zaprimanje e-Računa.

Hrvatska vatrogasna zajednica je poslala zamolbu Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta za organizacijom savjetovanja na navedenu temu za vatrogasne organizacije.

Savjetovanje za vatrogasne organizacije na temu obveze i primjena Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (NN 94/18) će se održati u četvrtak, 25.07.2019. godine u 10:00 sati u prostorijama DVD Stupnika, Domovićeva ul., 10255 Gornji Stupnik.

e-Računi su današnji suvremeni oblik računa koji ne zahtijeva fizički ispis kako bi bio pravovaljan već se izdaje digitalnim putem. S obzirom na to, moguće je slanje i zaprimanje računa digitalnim putem kao i kreiranje primki.

Molimo vatrogasne organizacije da na seminar upute osobe koje se bave financijama ili druge ovlaštene osobe iz vatrogasnih organizacija da bi se ova Zakonska obveza što lakše i kvalitetnije provela u praksi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)