Projekt CRO-SI-SAFE u završnoj fazi

Projekt CRO-SI-SAFE: Poziv na pilotnu provedbu protokola za masovne nesreće u subotu, 22. travnja u 16.00 sati u Humu na Sutli

Projekt CRO-SI-SAFE započeo je u KZŽ 2022. godine, a sada se njegovoj provedbi bliži kraj.

Glavni cilj projekta je unaprjeđenje prekograničnog partnerstva hitnih spasilačkih službi uspostavom zajedničkog protokola prekogranične suradnje CRO-SI-SAFE tima radi unaprjeđenja sustava civilne zaštite te povećanja otpornosti na nepogode i nesreće na području Krapinsko-zagorske županije i Savinjske regije. Jedna od završnih aktivnosti je velika vježba 22. travnja koja će se održati u centru Huma na Sutli na prostoru nekadašnjeg graničnog prijelaza. Vježbom će se dokazati kako granični prijelazi nisu granica i prepreka u suradnji.

 

U vježbi će sudjelovati 150 sudionika među kojima će biti Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije, Gasilska zveza Šmarje pri Jelšah, Zavod za hitnu medicinu, Županijsko društvo Crvenog križa, Policijska uprava krapinsko-zagorska, Dom zdravlja, HGSS Stanica Zlatar Bistrica te drugi subjekti s područja Savinjske regije, a cijeli će događaj biti zaokružen dolaskom helikoptera te izvedbom desantiranja profesionalnih vatrogasaca.