Proslava 125. godina DVD-a Gornja Stubica

DSC 7497

Dana 06. studenog 2016. povodom 125. godišnjice postojanja i djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornja Stubica održana je javna pokazna vježba „Stubica 2016.“ na prostoru igrališta Osnovne škole Matije Gupca u Gornjoj Stubici.

Osim zbog obilježavanja 125 godišnjice osnutka DVD-a Gornja Stubica, vježba „Stubica“ 2016. je održana i s ciljem provjere spremnosti i znanja pripadnika postrojbe DVD-a Gornja Stubica i drugih gornjostubičkih DVD-ova te s ciljem približavanja rada i djelovanja Dobrovoljnih vatrogasnih društava široj javnosti.

Vježbom je rukovodio zapovjednik DVD-a Gornja Stubica Marko Frajtag koji je po završetku vježbe podnio izvještaj o uspješnoj obavljenoj vježbi predsjedniku Vatrogasne zajednice Krapinsko zagorske županije Ivici Glasu. Izvještaje su podnijeli i zapovjednici DVD-ova koji su sudjelovali u vježbi.
Predsjednik VZ KZŽ Ivica Glas izvršio je smotru i čestitao svima na uspješno odrađenoj vježbi.
Nazočnima se obratio i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić koji je svim DVD-ovima koji su sudjelovali u vježbi čestitao na uspješno odrađenoj vježbi.

Nakon vježbe, u restoranu „Rody“ u Samcima nastavljeno je svečano obilježavanje gdje se okupljenima obratio predsjednik DVD-a Gornja Stubica Marko Klanjčić koji je zajedno s zapovjednikom DVD-a Markom DSC 7380Frajtagom podijelio zahvalnice i na suradnji zahvalio predsjedniku Vatrogasne zajednice Krapinsko zagorske županije Ivici Glasu, načelniku Stožera zaštite i spašavanja Općine Gornja Stubica i načelniku Općine Jasminu Krizmaniću, načelniku Stožera civilne zaštite Općine Gornja Stubica i zamjeniku načelnika Općine Vladimiru Škvorcu, DVD-ovima Stružec, Vrapče, Donja Stubica, Sveti Matej, Dobri Zdenci i Šagudovec.DSC 7426

Predsjednik VZ KZŽ Ivica Glas uručio je predsjedniku DVD-a Gornja Stubica Marku Klanjčiću plaketu Vatrogasne zajednice Krapinsko zagorske županije te čestitao DVD-u na velikoj obljetnici. Predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica Josip Lešković uručio je DVD-u Gornja Stubica prigodan poklon te čestitao na obljetnici. Poklone su uručili i čestitali na obljetnici i predstavnici DVD-ova Stružec i Sveti Matej.

Okupljenima su se obratili i čestitali DVD-u Gornja Stubica 125. godišnjicu postojanja i djelovanja i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić te voditelj Ureda za preventivne i planske poslove Područnog ureda za zaštitu i spašavanje u Krapini Vladimir Zrinski.
Osim navedenih, na vježbi i svečanom obilježavanju nazočni su bili i predsjednica Općinskog vijeća Općine Gornja Stubica Đurđica Labaš, općinski vijećnici, predstavnici Savjeta mladih Općine Gornja Stubica, predstavnica Osnovne škole Matije Gupca, predstavnici gornjostubičkih udruga, mještani Gornje Stubice, predstavnici medija i drugi gosti.

Više informacija i slika možete pronaći ovdje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)