Proslava 30. godina DVD Benkovo

foto4 1024x768

U subotu 29.03.2014 u vatrogasnom domu u Benkovu kod Pregrade održana je svečana sjednica na kojoj se obilježila 30. godišnjica postojanja i djelovanja DVD Benkovo.

Na sjednici je predsjednik Društva, g. Nikola Pasariček, predstavio aktivnosti društva u proteklim godinama. DVD Benkovo je u proteklih 30 godina uspjelo sagraditi vatrogasni dom s višenamjenskom dvoranom i nabaviti 3 vatrogasna vozila. Svega toga ne bi bilo da nije bilo požrtvovnog rada svih članova, kojeg su prepoznali građani i sponzori, kao i predstavnici vlasti.
Povodom ovog velikog jubileja, gradonačelniku Marku Vešligaju, predana je plaketa kojom se Društvo zahvaljuje na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Gradom Pregradom.
S obzirom na veliki doprinos u razvoju vatrogastva Nikola Pasariček je od strane Hrvatske vatrogasne zajednice odlikovan Medaljom za posebne zasluge.
Bila je to prilika i da se svi prisjete osnivanja Društva, te je povodom istog Posavec Josipu, kao prvom predsjedniku i inicijatoru osnivanja dodijeljeno priznanje Počasnog predsjednika.
Dugogodišnji članovi društva dobili su spomenice za 10, 20 i 30 godina aktivnog rada , a pojedini članovi su primili brončana, srebrna i zlatna odlikovanja.
Društvo se također zahvalilo na uspješnoj suradnji predstavnicima pobratimskog PDG Pristava iz Slovenije , drugim vatrogasnim društvima iz Hrvatske i Slovenije, kao i brojnim sponzorima.

foto1 1024x768foto2 1024x768

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)