Redovna godišnja skupština VZO Veliko Trgovišće

IMG 20180406 201008

U petak 06. travnja 2018. godine održana je redovna 23. izvještajna godišnja Skupština Vatrogasne zajednice općine Veliko Trgovišće.

Skupštinu je otvorio predsjednik VZO Ivica Filipec obrativši se s pozdravnom riječi prisutnima.
Uz članove Vatrogasne zajednice sjednici su nazočili gosti i uzvanici između kojih načelnik općine Robert Greblički, predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber te predstavnici Vatrogasne zajednice Grada Zaboka.
Zajednički Izvještaj o radu Predsjedništva i Zapovjedništva te Financijsko izvješće za 2017. g. podnio je predsjednik Ivica Filipec. Predsjedništvo i Zapovjedništvo radili su na realizaciji godišnjeg programa rada te ga usklađivali prema mogućnostima provedbe, a sve u okvirima Financijskog planu s ciljem da se maksimalno omogući realizacija planova DVD-a članica VZ općine Veliko Trgovišće.

U operativnom dijelu u tijeku 2017. godine odrađeno je 27 intervencija (DVD”Vatrogasac” Strmec 7, DVD Veliko Trgovišće 14, DVD Dubrovčan-Ravnice 6), natjecateljske ekipe naših vatrogasnih društava sudjelovale su na brojnim natjecanjima u svim kategorijama s ostvarenim zavidnim rezultatima, a DVD “Vatrogasac” Strmec organizirao je II. Kup i DVD Veliko Trgovišće općinsko vatrogasno natjecanje. Društva su sudjelovala na raznim događajima koji su obilježili prethodnu godinu u povodu dana općine ( Dan otvorenih vrata DVD-a, taktička vježba u Dubrovčanu), sudjelovanje članova na skupštinama prijateljskih društava i Udruga, proslavama obljetnica, obilježavanju sv. Florijana u V. Trgovišću i centralno za županiju u Klanjcu (kapela sv. Florijana), sudjelovanje na vatrogasnom hodočašću u Mariji Bistrici i drugim događanjima.
Vatrogasna društva najviše rada usmjerila su na jačanju interventne spremnosti operativnih članova, a to znači nabavci i održavanju opreme i vozila, obnavljanje liječničkih svjedodžbi te osposobljavanju članova. Tako je osposobljavanje dobrovoljnih vatrogasaca za zvanje „vatrogasac I Klase“ pohađalo i uspješno položilo 26 članova iz naših DVD-a, Društva su nabavljala opremu za gašenje (cijevi vatrozaštitna odijela, , vatrogasne čizme, rukavice, brentače, te različitu vatrogasnu armaturu), a znatan dio financijskih sredstava utrošen je na održavanje postojeće opreme i vozila.

Izvješće nadzornog odbora podnio je predsjednik Nadzornog odbora Stjepan Fišter konstatirajući da u izvještajnom razdoblju nije bilo kršenja Statuta. Materijalno-financijsko poslovanje vodi se sukladno Zakonu i zakonskim propisima.
U mjesecu srpnju 2017. g. obavljen je inspekcijski nadzor u Vatrogasnoj zajednici općine Veliko Trgovišće. Cilj nadzora je bio utvrđivanje stanja provedbe Zakona o vatrogastvu i podzakonskih akata. U provedbi nadzora izvršen je pregled dokumentacije u odnosu na: ustrojstvo, izbore i imenovanja tijela i odgovornih osoba, ispunjavanje uvjeta za zapovjednika i zamjenika, intervencijsku spremnost i tehničku opremljenost vatrogastva na području djelovanja VZ, osposobljavanja vatrogasnih kadrova u 2016. godini i tijekom 2017. godine, odluke, izvješća posljednje održane Skupštine, te odluke načelnika Općine o prihvaćanju izvješća o radu i materijalno financijskom poslovanju VZO. Nadležni inspektor u provedbi nadzora nije naišao na nedostatke, niti je imao primjedbi na utvrđeno stanje u provedbi propisa i radu Vatrogasne zajednice.
U studenom 2017. godine je izvršen nadzor općinskog vatrogasnog zapovjednika po svim društvima, te je evidentirana ispravnost opreme, sredstava i raspoloživost i osposobljenost vatrogasnih operativaca.
Sva Izvješća od strane članova Skupštine jednoglasno su prihvaćena.
U pozdravnim govorima, uzvanici su čestitali na dosadašnjem uspješnom radu, zaželjevši u budućnosti još više uspjeha i ostvarenje svih zadanih planova u 2018. godini.
Predsjednik Skupštine zahvalio je uzvanicima na upućenim pohvalama i čestitkama, a što vatrogasce obvezuje da se još više trude svaki svojim radom doprinijeti nastavku dugogodišnje tradicije vatrogastva na našem području te da budu svima na pomoći onda kada je to najpotrebnije. Naglasio je dobar rad na protupožarnoj preventivi što je očito u manjem broju intervencija, a načelniku općine zahvalio je na suradnji i podršci koju općina pruža Vatrogasnoj zajednici.

IMG 20180406 201023IMG 20180406 201011

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)