Redovna skupština – VZO Bedekovčina

IMG 6402.JPG.resized

Dana 12. svibnja  2015. godine u Vatrogasnom domu DVD Bedekovčina   održana je 22. redovna izvještajna Skupština Vatrogasne zajednice općine Bedekovčina.

Skupštini su uz  22 od 27 delegata svih društava, prisustvovali i načelnik općine Bedekovčina Darko Ban, ing. građ  predsjednik VZKZŽ Ivica Glas, VZG Zabok s tajnikom Jerkom Krajačić, ZJVP sa zapovjednikom Ivanom Petriček, VZG Zlatara s predsjednikom Vladimirom Juriša, predsjednik UDIVDR –a Bedekovčina Stjepan Sovec, kao i državne prvakinje mladež ženska DVD Bedekovčina s voditeljima.
U izvješću o radu predsjednik zajednice Željko Odak naveo je da je Vatrogasna zajednica Bedekovčina utemeljena 1993. godine i djeluje na čitavom području općine Bedekovčina. U VZO Bedekovčina udruženo je pet dobrovoljnih vatrogasnih društava: DVD Bedekovčina kao središnje društvo i DVD Brestovec Orehovički, DVD Kebel, DVD Orehovica i DVD Poznanovec kao ostala društva.
U zajednici u pet registriranih dobrovoljnih vatrogasnih društava djeluje 355 članova od kojih je 70 operativnih vatrogasaca 101 izvršni vatrogasac, 42 pričuvnih vatrogasaca, 70 pripadnik vatrogasne mladeži i 72 vatrogasnog podmlatka.

Vatrogasna društva imaju pet vatrogasnih domova, dva navalna vozila, dvije vatrogasne cisterne, šest kombi vozila, osam prijenosnih vatrogasnih štrcaljki i drugu vatrogasnu opremu i sredstva za gašenje požara, te su uz ZJVP Iz Zaboka  glavni nosioci zaštite od požara na području općine, koja je podijeljena prema djelovanju društava na pet požarnih sektora. Društva su i glavni čimbenici kod drugih nesreća i elementarnih nepogoda ( suša, poplava).
U 2014. godini na području djelovanja zajednice evidentirane su 24 intervencije, Bilo je 6 požara objekata 2 na otvorenom prostoru . Uz požare zabilježeno je 6  intervencije uklanjanja stabala, a ostale se odnose na ublažavanje i uklanjanje posljedica elementarne nepogode poplave.
Uz intervencije pružala se pomoć u prijevozu pitke vode, ispumpavanju bunara, osiguranju moto cross i off road natjecanja i dr.
Izvršene su dvije taktičke vježbe jedna u Keblu svih društava zajednice i jedna u Dječjem vrtiću Bedekovčina u organizaciji DVD Bedekovčina.
Skupljena je i odvezena pomoć za poplavljena područja, cisterna DVD Bedekovčina posuđena je za uklanjanje posljedica poplave u Drenovcima gdje je bio i član društva kao zaposlenika ZJVP Ivan Odak.
Istaknut je rad s vatrogasnom mladeži posebno u DVD Bedekovčina čija je mladež muška i ženska osvojila prvo mjesto na Županijskom natjecanju, zatim ženska mladež prvo mjesto na Državnom natjecanju . Uz to muška mladež je u 2014. godini ponovno je osvojila drugo mjesto u KUP-u Hrvatske vatrogasne zajednice , dok je ženska mladež bila treća.
Istaknute su sve aktivnosti vatrogasaca naročito na školovanju i osposobljavanju tako je u prošloj godini organiziran tečaj za dočasnika i vatrogasca I Klase, šest je članova završilo za časnike a 11 za voditelje vatrogasne mladeži.
Rad društava zajednice bio je zapažen i od drugih pa je u prošloj godini DVD Bedekovčina dobio Plaketu Krapinsko zagorske županije, a DVD Kebel koji je proslavio 60 obljetnicu Priznanje Općine Bedekovčina.
Na skupštini je usvojen jednoglasno Statut vatrogasne zajednice općine Bedekovčina, za likvidatora je izabran Željko Odak predsjednik zajednice.
Proglašeni su doživotnim počasnim predsjednicima Stjepan Herceg iz DVD  Brestovca Orehovičkog i inž Vilim Mlinarić iz DVD Poznanovca, a počasnim zapovjednikom Stjepan Žegrec iz DVD Bedekovčina predsjednik zajednice im je  uručio  odgovarajuće povelje.
Državne pobjednice i sudionice na vatrogasnoj olimpijadi u Poljskoj za mentorima i trenerima Denis Novosel i Željko Odak dobile su prigodne poklone i zahvalnice .
UDIVDR  Bedekovčina dodijeljena je zahvalnica za suradnju.
U ime nagrađenih zahvalili su se inž Vilim Mlinarić, Mateja Tklačević i  Stjepan Sovec.
Skupštinu su pozdravili načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban i u ime svih zajednica predsjednik VZKZŽ Ivica Glas.

IMG 6407.JPG.resized IMG 6418.JPG.resized IMG 6390.JPG.resized

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)