Redovnu skupština DVD Zlatar Bistrica

P3010078

Redovnu izvještajnu 88. skupštinu u subotu 01. ožujka održalo je DVD Zlatar Bistrica.

U 2013. godini, na području djelovanja, zabilježeno je 9 intervencija, od čega dva požara trave i raslinja, dva požara automobila, po jedan požar garaže, drvene kuće dimnjaka, dok su se u dva navrata intervencije odnosile na ispumpavanja vode.
U prošloj godini za 50-tak članova s obiteljima organiziran je i jednodnevni izlet na Kornate tj. otok Kornat – mjesto stradavanja dvanaestorice vatrogasaca.
Tom prilikom delegacija DVD-a Zlatar Bistrica položila je vijenac, zapalila svijeće i ugradila u zid kapelice na otvorenom kamen s posvetom koji je donesen iz Zagorja.

Prošle je godine obnovljen i vozni park DVD-a Zlatar Bistrica, i to rabljenim navalnim vatrogasnim vozilom marke STEYR nabavljenim iz Austrije.
P3010117Upravo pred ovu skupštinu vozilo je i blagoslovljeno od strane župnika u Zlatar Bistrici Ivana Kovačića, uz malu svečanost, koju su uveličali i članovi limene glazbe KUD-a ”Kaj”.
Na skupštini su dodijeljene i dvije spomenice za dugogodišnji rad u društvu, pa je tako spomenicu za 30 godina dobio Darko Crnički, a za 50 godina, Božidar Mazan.
Brojni su gosti i ovom prilikom pozdravili rad DVD-a Zlatar Bistrica, među njima načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić, župnik u Zlatar Bistrici vlč. Ivan Kovačić, zapovjednik VZ KZŽ-e Marijan Lovrenčić, predsjednik LU Šljuka Vladimir Frčko, predsjednik KUD-a Kaj Leonard Fulir i drugi.
Skupštini su prisustvovali i članovi brojnih prijateljskih društava, iz Slovenije PGD Sveta Trojica i Dvorjane, iz Zagorja: Bedekovčina, Budinščina, Donja Batina, Novi Golubovec, Gornja Konjščina, Gornja Šemnica, Hraščina-Trgovišće, Laz, Lobor, Mače, Mihovljan, Opća bolnica Zabok, Špičkovina, Zlatar, Marija Bistrica, Tugonica-Podgrađe i Sveti Matej te iz ostali dijelova Hrvatske: Ivanjska, Petrijanec, Peteranec i Plešče.
P30101211Picture1P3010123

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)