Skupština VZKZŽ

U Donjoj Stubici je održana redovna izborna skupština VZKZŽ-e. Na svoj drugi mandat predsjednika zajednice izabran je Stjepan Skuliber, koji je bio i jedini kandidat.
Pored predsjednika Skupština zajednice po novom zakonu bira još Nadzorni odbor i Sud časti, dok se ostali dužnosnici biraju ili na Predsjedništvu zajednice ili na zapovjedništvu. U Nadzorni odbor izabrani su Mirko Buzina kao predsjednik te članovi Mladen Matković, Željo Stošić, Zdravko Šurina i Milan Bigec. U Sud časti izabrani su Milan Burić kao predsjednik te članovi Josip Lupinski, Željko Spevec, Nadica Sinković Špoljar i Ivan Jelenčić.

Prije izbornog dijela prihvaćena su izvješća o radu i financijskom poslovanju zajednice u 2020. godini, koja je bila specifična za rad vatrogasnih subjekata zbog novog izazova, pandemije COVID-19, ali i potresa. Na području Krapinsko-zagorske županije ustrojeno je i operativno djeluje 81 dobrovoljno vatrogasno društvo, od čega su tri u gospodarstvu. Ukupni operativni sastav vatrogasnih postrojbi na razini županije (osposobljenost i liječničko uvjerenje) čini 1624 vatrogasnih operativnih članova i 3761 ostali član. Navedeni broj operativnih vatrogasaca u mogućnosti je odraditi i najsloženije aktivnosti na zaštiti od požara i drugih ugroza.
Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije je u 2020. godini sufinancirala nabavu opreme za rad vatrogasnih postrojbi u iznosu od 104.508,00 kn, te uređenje vatrogasnih spremišta u iznosu od 93.000,00 kn.  U prošloj godini zabilježeno je ukupno 585 intervencija, od čega 199 požara, 351 tehnička i 35 ostalih intervencija. Od ukupnog broja požara 93 su bila na otvorenom, 92 na građevinama, a 14 u prometu. I prošle godine zagorski su se vatrogasci osposobljavali, sudjelovali na dislokacijama, održan je kamp mladeži u Fažani, no vježbi je zbog epidemiološke situacije bilo puno manje, dok uopće nije bilo natjecanja. Vatrogasne organizacije sa područja Krapinsko-zagorske županije uključile su se u aktivnosti na suzbijanju i sprječavanju širenja epidemije COVID-19, i ponovno dokazale da su snaga na koju se može računati.

Pri kraju izvješća dosadašnji i novi predsjednik Stjepan Skuliber osvrnuo se na odrađeno u 4-godišnjem mandatu, zahvalivši pri tome na podršci KZŽ-i i županu Željku Kolaru.

Od gostiju skupštini su nazočili gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, zapovjednik VT Međimurske županije Mladen Kanižaj, zamjenik predsjednika i tajnik VZ Varaždinske županije Saša Lanček i Zvonko Videc.

Nekoliko fotografija nalazi se OVDJE, dok će fotogalerija biti objavljena naknadno

 

*preuzeto s www.rmb.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)