Skupština DVD Orehovica

Orehovica

U dvorani vatrogasnog – zadružnog doma DVD-a Orehovica  održana je u subotu  23. 02. 2013. godine 44. Izvještajna i izborna skupština društva.

Skupštini su nazočili, načelnik općine Bedekovčina Rajko Vidiček , predstavnik VZKZŽ i predsjednik VZO Bedekovčina  Željko Odak i zapovjednik Janko Buzjak , velečasni Ivica Šestak, župnik župe Orehovica  , DVD Mihovljan, Dubrovčan Ravnice  i Vrapče Jug   i društva zajednice DVD Bedekovčina, Brestovec Orehovički , Kebel  i Poznanovec, te predstavnici udruga  i mjesnog odbora.
U izvješću o radu zapovjednik  društva  Ivica Pavlek  istaknuo je sve aktivnosti u prošloj godini, a koje su se odnosile nabavljanje opreme, učlanjenje novih članova. Posebno je istakao rad s mladima , uvježbavanje postrojbe , provođenje preventivnih pregleda , te učešće u svim manifestacijama koje su se održavale u mjestu i učešće s ekipama mladeži djece i jednom odraslom ekipom na županijskom vatrogasnom natjecanju.  Na području djelovanja društva nije bilo požara u protekloj godini, ali je društvo sudjelovalo u kontroliranom spaljivanju korova u četiri navrata.
U program rada stavljeno je  uređenje doma, opremanje društva i stvaranje natjecateljskih vrsta za vatrogasna natjecanja , od djece mladeži i A vrste.
Donijet je novi statut društva, a kako je sjednica skupštine bila  izborna Izabrano je i novo rukovodstvo društva:
Za predsjednika je izabran ponovno Tomo Meštrović , za zamjenika Josip Erdelja ,za  zapovjednika  Ivica Pavlek , za zamjenika  Ivica Omrza, tajnika  Zdravko Kobeščak, blagajnik je  Mladen Jakuš . U upravni odbor uz njih izabrani su  Josip Kobeščak, Slavko Tenšek, Danijel  Kobeščak, Miroslav Mladić, Ivica Valjak, Vlado Pogorić i  Dragutin Meštrović u  nadzorni  odbor Željko Siketć, Jurica Kobeščak i Dragutin Pavlek.
U Skupštinu VZKZŽ su izabrani Tomo Meštrović kao delegat i zamjenik Ivica Pavlek, doku su u Skupštinu VZO Bedekovčina izabrani Tomo Meštrović Ivica Pavlek, Zdravko Kobeščak i Josip Erdelja.
Skupštinu su pozdravili svi gosti kao i  načelnik općine  Rajko Vidiček  koji je ovom prigodom društvu uručio deset vatrogasnih odijela – kombinezona za gašenje požara na otvorenom u vrijednosti 23.600,00 kuna, a koja su nabavljena van sredstava za redovan rad VZO Bedekovčina. Obećao je pomoći i kod uređenja krovišta doma.   Željko Odak  delegat VZKZŽ i Vatrogasne zajednice općine Bedekovčina, osvrnuo se na rad zajednice i dobrovoljnih vatrogasnih društava zajednice te zahvalio svim vatrogascima na dobrovoljnom obavljanju ove djelatnosti, trudu zalaganju i trošenju svog slobodnog vremena za dobrobit mještana, kao  i njihovom učešću u postizanju rezultata zajednice i društva.
Društvo je donijelo odluku o proglašenju za  počasnog predsjednika  Josipa  Kobeščak i počasne  članove Ivana Postonjski , Dragutina Postonjski, Franju  Postonjski , Stjepana  Pavlek i Dragutina Pavlek.
Nakon službenog dijela bila je zabava uz zvuke limene glazbe društva .

Orehovica2Orehovica4Orehovica3Orehovica5Orehovica6Orehovica1

 Članak napisao :Željko Odak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)