Spremnost bedekovčanskih vatrogasaca na visokoj razini

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bedekovčina danas je, 14. listopada, održana javno-pokazna vatrogasna vježba. Prva je vježba obuhvatila spašavanje i gašenje požara s najveće zgrade u Bedekovčini, a u pomoć bedekovčanskim vatrogascima priskočili su članovi Javne vatrogasne postrojbe iz Zaboka s auto ljestvama. Druga je vježba prikazala spašavanje unesrećenih iz prometne nezgode, a inscenirana je na parkiralištu kod željezničke stanice gdje se odvijalo i gašenje požara prometnog sredstva. Vježbu je osmislio, pratio te u njoj sudjelovao zapovjednik DVD-a Bedekovčina Ivan Odak.

Prema riječima pak načelnika Bedekovčine, Darka Bana DVD Bedekovčina je središnje i najznačajnije društvo koje djeluje na području općine i koje je uvijek na usluzi svojim mještanima. Načelnik Ban je dodao kako vatrogasci i Društva uvijek mogu računati na podršku Općine u postizanju što boljih uvjeta za rad.

Predsjednik DVD-a Bedekovčina i VZ Općine Bedekovčina Željko Odak se nadovezao da u svom voznom parku imaju malo i veliko navalno vozilo te dva kombi vozila i jednu cisternu, a trenutno su i u projektu dogradnje vatrogasnog doma. Ponosni smo što imamo postrojbu od 40 vatrogasaca koji su uvijek spremni da interveniraju na svim onim poslovima koji spadaju u vatrogasnu djelatnost.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-Zagorske županije Mladen Lovrenčić ističe kako je ovo danas bio široki prikaz vatrogasne djelatnosti. Nakon ove pokazne vježbe možemo reći da su vatrogasne snage moćne, spremne odgovoriti svim vrstama ugroze na terenu, ne samo požara nego i ostalih stradanja, te da su najorganiziraniji i najspremniji segment našeg društva u sustavu zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara. Planirana vježba ispunila je svaki od predviđenih segmenata glede čega je čestitke i zahvalu uputio svim sudionicima.

Na javnoj-pokaznoj vježbi sudjelovalo je 23 operativnih vatrogasaca Ovom vježbom su vatrogasci sagledali sve specifičnosti takve vrste požara te su ujedno provjerili ispravnost vatrogasne opreme, vozila ali svakako i operativnu spremnost. Nakon uspješno obavljene vježbe izvršeno je postrojavanje vatrogasaca, gdje je izvršen prijavak zapovjedniku VZ KZŽ Marijanu Lovrenčiću.

Prigodnim riječima sudionicima se obratio predsjednik VZO Bedekovčina i DVD-a Bedekovčina Željko Odak te im čestitao na uspješno obavljenoj vježbi i izvršenju postavljenog zadatka. Naglasivši da je svaka intervencija specifična, pa su vježbe poput ove, vrlo dobar pokazatelj naše spremnosti. Dobrim i uspješnim izvršenjem vježbe pokazali ste, da građani ove općine, mogu računati na Vas kod požara , kao i pomoći u drugim nedaćama – istaknuo je vatrogascima predsjednik zajednice Željko Odak.

Pripremio: Darko Fiket

.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)