U DVD Zabok stigla oprema financirana sredstvima EU

DVD Zabok potpisao je 15. lipnja 2022. godine ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava koji je odobren u stopostotnom iznosu od 199.220 kuna putem Poziva za Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije.
Ovim, bespovratnim sredstvima nabavljena je nova vatrogasna oprema za potrebe službe zaštite i spašavanja. Najviše je tu opreme za zaštitu vatrogasaca: vatrogasna zaštitna odijela i zaštitne kacige te agregat. Ova nova oprema će nam uvelike pomoći pri obavljanju našeg zadatka, a to je spašavanje ljudi i njihove imovine. Bit će svakako od izuzetnog značaja za naš budući operativni rad – rekli su iz DVD-a Zabok danas prilikom održane primopredaje.
Ovim putem zahvaljujemo svima koji su pomogli oko realizacije ovog projekta: Upravnom odjela za EU fondove i strateške projekte Grada Zaboka koji je pripremio projektnu dokumentaciju kao i članovima predsjedništva DVD Zabok.
Pripremio: Darko Fiket, tajnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)