U Fažani otvoren po 28. put Kamp vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice

I ove godine je po 28. put, Kamp vatrogasne mladeži u Fažani otvorio svoja vrata mnogobrojnoj vatrogasnoj mladeži. U ukupno 10 smjena, u Kampu će se boraviti budući mladi vatrogasci iz 15 hrvatskih županija među njima i mladi vatrogasci iz Krapinsko zagorske županije za koje je od strane županijske vatrogasne zajednice obnovljen i uređen smještaj kapaciteta 22 kreveta.

Na poziv za sudjelovanje u kampu prijavilo se 14 društava iz VZKZŽ , te je utvrđen raspored boravka za 12 društava s oko 160 pripadnika vatrogasne mladeži i voditelja s tim da je nepopunjenu prvu smjenu s dijelom mladeži popunio DVD Bedekovčina koji sada boravi u kampu s 8 pripadnika mladeži , a zapovjednik smjene je Željko Odak.

Nakon njih u kamp idu : DVD Donja Stubica, Đurmanec, Gornje Jesenje, Tugonica Podgrađe, Bedekovčina, Sloga Plavić, Zlatar, Krapinske Toplice, Marija Bistrica, Gubaševo, Tuhelj i Škarićevo.

Fažana je sjajna oaza za vatrogasnu mladež. Mjesto stvaranja prijateljstva, dobivanja i pružanja podrške u sigurnom okruženju dobrih i iskusnih voditelja vatrogasne mladeži. U grupnim aktivnostima s preko stotinjak mladih vatrogasaca iz svih krajeva Hrvatske koji borave u kampu, prilika je za mlade:

Upoznati se i steći nova prijateljstva s mladim osobama vršnjacima, učiti vatrogasne vještine kroz igru, dobiti i pružiti podršku i razumijevanje i na kraju dobro se zabaviti i odmoriti .

Tijekom tjednog boravka mladi imaju program vatrogasnih aktivnosti, a uz vatrogasne vježbe, tu su raznovrsne igre te sportske aktivnosti, koje uključuju odbojku, mali nogomet, stolni nogomet i stolni tenis.

Na rasporedu je stalno i neizostavno kupanje i morske radosti te privlačan zabavni program. Zabavni program uz ples i druženje organiziraju mladi , kao i izbor za miss, mistera, najljepšu masku i frizuru.

Važno je naglasiti da se kroz aktivnosti vatrogasne mladeži razvija duh zajedništva i pripadnosti vatrogasnoj zajednici, posebice kada znamo da je uključivanje djece i mladeži budućnost vatrogasne organizacije.

A da ovaj Kamp nudi mladima pravi omjer zabave i učenja, dovoljno govore zadovoljni sudionici koju mu se svake godine ponovno vraćaju.

Pripremio: Željko Odak