Uspješno organiziran 3. Kup Zagorja za vatrogasne seniorske ekipe

U Kumrovcu je u organizaciji Vatrogasne zajednice Krapinsko Zagorske županije u četvrtak 22. lipnja održano vatrogasno natjecanje 3. Kup Zagorja za seniorske ekipe, muške i ženske u A i B kategorijama. Na samom početku sve je pozdravio predsjednik VZKZŽ Stjepan Skuliber, koji je i moderirao natjecanjem, na kojem je ove godine nastupilo ukupno 20 ekipa, što je dvostruko više nego lani, što dokazuje ispravnost odluke da se prije tri godine krene sa ovakvim natjecanjem, koje će zasigurno u godinama koje dolaze još više dobivati na značaju. Tu je činjenicu prepoznao i župan KZŽ Željko Kolar koji je također posjetio natjecanje, zahvalio vatrogascima na svemu što čine u operativnom djelovanju, ali i čestitao na natjecateljskim angažmanima. Također, je najavio kako će županija od sljedeće godine biti službeni pokrovitelj ovog natjecanja, što će ga podići na još veću razinu. Načelnik Kumrovca Robert Šplajt također je pozdravio sve čestitao pobjednicima i zahvalio što su došli u Kumrovec.

Pobjednici Veliko Trgovišće, Bedekovčina, Tugonica-Podgrađe i Zlatar

Rezultati 3. Kup Zagorja 2023

l

Najviše je ekipa bilo prijavljeno u kategoriji Muški A – devet, a prvo mjesto od prošle godine obranilo je DVD Tugonica-Podgrađe, koje je slavilo ispred DVD Vatrogasac Strmec I i DVD Budinščina. Iza njih plasirale su se ekipe iz društava: Straža, Veliko Trgovišće, Pavlovec, Konjščina, Prišlin-Hum i Vatrogasac Strmec II.

 

U kategoriji Muški B, u konkurenciji osam ekipa slavilo je DVD Zlatar ispred DVD Špičkovina i DVD Oroslavje. Od četvrtog do osmog mjesta poredale su se ekipe iz društava: Veliko Trgovišće, Brezova, Bedekovčina, Konjščina i Lučelnica.

U kategoriji Žene A nastupile su dvije ekipe, a slavilo je DVD Veliko Trgovišće, ispred DVD Prišlin-Hum, dok je u kategoriji žene B naslov pripao DVD Bedekovčina, koja je ujedno bila jedina ekipa u toj kategoriji.