Vatrogasno natjecanje u DVD-u Pregrada – spravljanje kotlića

15

Unatoč vremenskoj prognozi koja je najavljivala debeli minus, u DVD-u Pregrada ove subote ( 7. siječnja 2017.g. ) organizirano je druženje uz spravljanje najboljeg kotlića.

Dobro društvo primilo se posla – donesli su se kotlići, razne vrste mesa, tajni sastojci koji su se ubacivali potajno, miješalo se, isprobavalo, a sve to uz veselje i zajedničko nadmudrivanje.

Bilo je čak 6 ekipa – Štef & Štef, Dečki s Beverly Hillsa, Donja Kolarija Hušaki, Cigrovec, Gornja Kolarija Halamići, Damir & Damir. Sve kuhar do kuhara … sami majstori.

2 3 4 5 6 7

I nakon nekoliko sati red je došao na komisiju, koju su činili predsjednik VZKZŽ Ivica Glas, njegov zamjenik dr. Ivica Balagović i zapovjednik VZO Hum na Sutli Marjan Čuček, da donese odluku koji kotlić je bio najbolji.
Kao što i priliči ovom događaju kuhari su morali prezentirati svoje jelo.
Svatko je to napravio na svoj način … uz dozu ozbiljnosti, humora, dekora i puno veselja dok su članovi komisije isprobavali rezultate njihovih kuhanja.

8 9 10 11 12 13 14

U kratkom roku pale su odluke …
– najmlađi članovi nagrađeni su prigodnim vatrogasnim bojankama i slatkišima
– novopečeni penzioner nagrađen je poklonom svoje kategorije … knjižicom Muzeja hrvatskog vatrogastva
– za sudjelovanje, pokazano znanje i trud sve ekipe nagrađene su poklon kanticom ( set za pranje automobila ) sponzora, a pošto su svi kotlići bili podjednako dobri a komisija je bila nepodmitljiva … odlika je bila … pobijedila je ekipa DVD-a Pregrada koja je dobila na poklon rostfraj bačvu za vino od 310 l ( istog sponzora )!

16 17 1821 19 20  22

I tako je došlo vrijeme da se isprazne i isprobaju svi kotlići. Garaža DVD-a Pregrada u kojoj se održavao cijeli događaj postala je pretijesna jer su se okupili vatrogasci svih dobnih skupina, simpatizeri – sponzori, kolege iz prijateljskog DVD-a Tužno, a došao je i načelnik grada Pregrada, saborski zastupnik i veliki prijatelj vatrogasaca Marko Vešligaj.
Dirljivim riječima službeni dio završio je predsjednik DVD-a Pregrada Dominik Martinko koji je izrazio svoje zadovoljstvo radom te odazivom na ovo druženje.

I na kraju pjesma … a muzičari su u tren oka donijeli instrumente koji su bili već spremni i čekali u automobilima. Pa ipak su svi oni vatrogasci … uvijek spremni !

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)