Velika akcija zajedništva

P1120730.JPG.resized

U subotu 19. Lipnja Krapina je bila mjesto odvijanja velike međunarodne vatrogasne vježbe kao radnog dijela obilježavanje 140te obljetnice rada DVD Krapina.

Autor vježbe zapovjednik Mario Gerić osmislio je da  u vježbi s raspoloživom t tehnikom i osposobljenim vatrogascima i za najzahtjevnije zadaće sudjeluju u gašenju požara i izbavi povrijeđenih iz zgrade LIDLA i  izvedu spašavanje povrijeđenih iz autobusa nakon sudara s vlakom.
U vježbi su sudjelovali DVDKrapina, JVP Krapina, PGD Maribor,PGD Ptuj, i PGD Kozje iz Slovenije  a bili su tu i gosti iz Fürstenfelda iz Austrije te gosti iz DVD Metković. Svoj značajan doprinos u obavljanju zadatak zbrinjavanja povrijeđenih  dale su ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i ekipe Gradskog crvenog križa Krapina. Vježbi su prisustvovali predstavnici svih susjednih vatrogasnih društava te brojni građani.
Zalakše praćenje i razumijevanje onog što se događalo stručnim i svima razumljivim tumačenim pobrinuo se Marijan Lovrenčić županijski vatrogasni zapovjednik. Na kaju vježbe u ime grada i DVDa domaćina zahvalio se gradonačelnik Zoran Gregurović a u ime županije, dožupan Anđelko Ferek Jambrek. Za sjećanje na sudjelovanje u ovoj vježbi priznanje je prisutnima podijelio predsjednik DVD Krapina Dražen Strabić.
Vježba je ujedno  bila i smotra raspoložive opreme s kojom raspolažu spomenuta vatrogasne društva te smotra osposobljenosti njihovih pripadnika inače dugogodišnjih su radnika na sličnim  zadacima koje bi i u slučaju stvarne potrebe uspješno izveli.Bio je to radni io programa proslave 140godina DVD Krapina Svečani dio ,sjednica uz jubilej bit će održana počekom rujna uz Tjedan kajkavske kulture.B.U.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)