Zagorski vatrogasci na Vatrogasnom balu u Rogner Bad Blumau u Austriji

Na inicijativu počasnih članova DVD Kačkovec Monike i Karla Kaplana iz R. Austrije vatrogasci DVD-a Kačkovec predstavljali su Hrvatske vatrogasce na Vatrogasnom Balu u Štajerskoj, prekrasnom okruženju jedinstvenih arhitektonskih Termi u svijetu Rogner Bad Blumau, kao gosti istoimenog vatrogasnog društva koje djeluje u sastavu Hotelskog
kompleksa.Izuzetnom gostoljubivošću domaćina i naših počasnih članova, vatrogasci DVD Kačkovec proveli su jedan nezaboravni vikend u najpoznatijim Austrijskim termama.

Osim sudjelovanja na Vatrogasnom balu i naravno uživanju u blagodatima Termi odrađen je i posjet obližnjem prijateljskom društvu Fuerstenfeld, upoznavanje s radom tamošnjih vatrogasaca, upoznavanje s najmodernijom vatrogasnom tehnikom i opremom te funkcioniranjem vatrogastva u mjestu kao značajnog kulturno društvenog čimbenika, ali i snage koja je spremna svakog trena pomoći svakome u bilo kojoj vrsti intervencija i ugroza od potresa, poplava, požara, akcidenata, prometnih nesreća spašavanja iz dubina i visina, potražni psi, kamioni za selidbe, kranovi, autoljestve, viljuškari, poljska kuhinja čamci …..

Sav posao se obavlja volonterski i dobrovoljno. Vatrogasci imaju vlastitu radionicu za popravak opreme i vozila, autopraone, praone za opremu, dječji vrtić namijenjen za čuvanje djece prilikom intervencije vatrogasaca, učionice, simulatore, salu za gradsku glazbu, nekoliko prostora za društveni život, operativni centar, vatrogasni muzej.

Iz viđenog može se dosta naučiti i primijeniti u Hrvatskom vatrogastvu, jer treba učiti od boljih.

Vatrogasnom balu te studijskom posjetu prisustvovali su visoki dužnosnici DVD Kačkovec te počasni član Robert Mikša sa suprugom koji je najzaslužniji za kontakt, vođenje aktivnosti te stručnu komunikaciju na njemačkom jeziku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)