Zajednička sjednica VKZŽ i GZ Šmarje pri Jelšah

DSC02119

Zajednička sjednica Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije i Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah održana je 30.studenog 2018. godine u domačiji Volavšek “Pri Škorcu” u Podčetrtku.

Zajedničkoj sjednici nazočili su članovi Predsjedništva i Zapovjedništva VZ KZŽ, te članovi predsestva in poveljstva Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah. Ovom 19 zajedničkom susretu prijatelja i susjeda nazočio je i predsjednik Gasilske Zveze Slovenije gospodin Janko Cerkvenik.
Temeljem zajedničkog Programa rada Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah i Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije i uobičajene prakse, svake se godine održavaju ovakvi susreti, svake godine s druge strane Sutla a s ciljem da se zajednička suradnja razvija i dopunjuje. U razdoblju od 19 godina napravljeno je mnogo na uspostavi dobre suradnje vatrogasaca iz dviju država. Sutla nikada nije bila granica koja razdvaja vatrogasce, naprotiv ova spaja vatrogasne organizacije i vatrogasce i gasilce.
Zanima nas budućnost, ali nam je važna i prošlost, jer bez prošlosti ne bi bilo ni ovih susreta i uspješne suradnje. Raznolikost između dviju zemalja koje sudjeluju u Programu predstavlja prednost koju treba obostrano prepoznati jer više europske suradnje podrazumijeva i više novih ideja te održivih rješenja. Jedinstvena je želja svih sudionika ovih susreta da se suradnja nastavi i proširi s novih sadržajima.
Svoju potporu ovakvoj suradnji dali su i predstavnici lokalnih zajednica,župan općine Podčetrtek Peter Misija sa suradnicima, kao i načelnica općine Kraljevec na Sutli Danijela Pongrac i zamjenik načelnika općine Zagorska Sela Mirko Maček.

Temeljem zaključka Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah, dodijeljena su odlikovanja za višegodišnju suradnju i razvijanje partnerskih odnosa vatrogascima iz Krapinsko-zagorske županije. Priznanje Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah III stopnje primio je Jože Gočen iz DVD-a Poljana Sutlanska, Priznanje Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah II stopnje primili: Ivica Glas, Stjepan Skuliber, Marijan Lovrenčić i Vladimir Tršinski, Priznanje Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah I stopnje primili: Dušan Stuhne i Nikola Pasariček.

Nekoliko fotografija sa sjednice možete vidjeti OVDJE.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)