Zajednička sjednica VZKZŽ i GZ Šmarje pri Jelšah

DSC01527

Zajednička sjednica Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije i Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah održana je 8.prosinca 2017. godine u Đurmancu.

Zajedničkoj sjednici nazočili su članovi Predsjedništva i Zapovjedništva VZKZŽ, te članovi predsestva in poveljstva Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah.
Ovom 18 zajedničkom susretu prijatelja i susjeda nazočili su visoki gosti i uzvanici,predstavnici Gasilske Zveze Slovenije i Hrvatske vatrogasne zajednice.

Temeljem zajedničkog Programa rada Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah i Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije i uobičajene prakse, svake se godine održavaju ovakvi susreti, svake godine s druge strane Sutla a s ciljem da se zajednička suradnja razvija i dopunjuje.

U razdoblju od 18 godina napravljeno je mnogo na uspostavi dobre suradnje vatrogasaca iz dviju država. Sutla nikada nije bila granica koja razdvaja vatrogasce, naprotiv ova spaja vatrogasne organizacije i vatrogasce i gasilce.
Zanima nas budućnost, ali nam je važna i prošlost, jer bez prošlosti ne bi bilo ni ovih susreta i uspješne suradnje.

Jedinstvena je želja svih sudionika ovih susreta da se suradnja nastavi i proširi s novih sadržajima.

Svoju potporu ovakvoj suradnji dali su Anđelko Ferek Jambrek,zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije,ujedno izaslanik župana Krapinsko-zagorske županije i Damir Belošević,načelnik općine Đurmanec .

Temeljem zaključka Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije,dodjeljena su odlikovanja za višegodišnju suradnju i razvijanje partnerskih odnosa gasilcima iz Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah i to:

    • brončana vatrogasna plamenica Bogdanu Krumpaku,poveljniku Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah
    • brončana vatrogasna medalja Erihu Strašeku,predsjedniku Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah
    • srebrna vatrogasna plamenica uručena je Bojanu Hrepevniku,članu Gasilske Zveze Slovenije i tajniku Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah
    • srebrnu vatrogasnu medalju primio je Martin Kidrić, član Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah i istinski prijatelj hrvatskih vatrogasaca.
    • medalju za međunarodnu suradnju primio je Alojz Tirgušek, počasni poveljnik Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah i jedan od inicijatora ove međunarodne suradnje vatrogasaca iz Krapinsko-zagorske županije i gasilca iz Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah

Nekoliko fotografija sa sjednice možete vidjeti OVDJE.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)