Zajednička vatrogasna vježba VZO Hum na Sutli, VZO Zagorska Sela i VZG Pregada

DSC01220

Vatrogasna zajednica općine Hum na Sutli, Vatrogasna zajednica općine Zagorska Sela i Vatrogasna zajednica grada Pregrada temeljem međusobnog dogovora i u skladu s planovima rada zapovjedništva svake godine provode zajedničku vatrogasnu vježbu.

U 2017. godini organizator vježbe je bila VZO Hum na Sutli.  Vježba se održala u krugu tvrtke „Vetropack Straža d.d. u Humu na Sutli.

Taktička pretpostavka vježbe

Prilikom punjenja spremnika plina na viljuškaru, zbog nepažnje,došlo je do propuštanja i zapaljenja plina.
Pošto se punjenje viljuškara vrši iz nadzemnog spremnika propan butan plina, volumena 5m3, propuštanjem plina postoji velika opasnost od zapaljenja i eksplozije.
O događaju je obaviješten vatrogasac u smjeni koji kontaktira voditelja protupožarne zaštite i VOC ZJVP Zabok.
VOC alarmira vatrogasne postrojbe s područja VZO Hum na Sutli i postrojbe VZG Pregrada i VZO Zagorska Sela.

Cilj vježbe
Izvršiti provjeru taktičkih mogućnosti vatrogasnih postrojbi, izvršiti provjeru zapovjednog kadra i izvršiti provjeru koordinacije rada vatrogasnih postrojbi i djelatnika vatrogasne službe Vetropack Straža d.d.

Zajedničku vatrogasnu vježbu pratili su načelnik općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša, predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber, predstavnici VZO Zagorska Sela, VZG Pregrada i tvrtke „Vetropack Straža d.d.“, kao i domaćini vježbe predstavnici VZO Hum na Sutli.

 *preuzeto s www.vzohs.hr

DSC01185 DSC01192 DSC01196 DSC01204DSC01200  DSC01218

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)