Zasluženi izlet djece i mladeži Dvd-a Pavlovec

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pavlovec i suorganizaciji Vatrogasne zajednice grada Zaboka 02.10.2022.godine organiziran je izlet djece i mladeži DVD-a Pavlovec u Primorsko-goransku županiju, točnije plan izleta je bio posjetiti Trsat i Fužine. Izletu djece i mladeži priključili su se i pojedini roditelji, ali i rukovodstvo DVD-a Pavlovec poput predsjednika Ivan Jelenčić, zamjenik predsjednika Damira Papišta i tajnika Valtera Siladia, te mentora djece i mladeži Mateo Papišta i Mateja Turka. Uz njih izletu je prisustvovalo još nekolicina aktivnih članova DVD-a. Nedjelja 02.10.2022.godine nakon nekoliko dana kiše, vrijeme nas je odlučilo poslužiti suncem i toplinom.

U samo nedjeljno jutro počeli smo se okupljati između 06,30 do 07,00 sati ispred društveno vatrogasnog doma u Pavlovcu gdje nas je dočekao autobus ”PRESEČKI” koji smo organizirali za put prema Trsatu i Fužinama. Uz puno veselja, emocija i radosti krenuli smo na put. Prvo zakazano stajanje bilo je na odmorištu Ravna gora gdje smo stali na pauzu od pola sata i podijelili sendviče za doručak svim putnicima u autobusu. Nije bilo većih gužvi na cesti pa smo uspješno stigli na naše prvo odredište Trsat. Posjetili smo Trsatsku gradinu i njene ljepote te iskoristili predivan dan za zajedničko slikanje, potom smo krenuli prema samom svetištu majke Božje Trsatske na kojem smo posjetili Crkvu i prošli križnim putem sa djecom i mladeži. Nismo se dugo zadržavali u svetištu, ali smo uspjeli vidjeti i poznati park Heroja, gdje su djeca iskoristila priliku za poigrati se, popiti sok i malo odmoriti.

Pošto smo imali zakazan zajednički ručak u restoranu Bitoraj u Fužinama morali smo krenuti. Stigavši u Fužine dočekalo nas je tmurno i malo vjetrovito vrijeme ali ugodna temperatura. U samom restoranu djeca, mladež, rukovodstvo DVD-a i roditelji imali su zajednički ručak gdje smo se odmorili, najeli i krenuli prema daljnjem razgledavanju. Špilja Vrelo bila je sljedeća ruta do koje smo pješačili uz ljepote jezera Bajer dugih 7 km. Posjet špilji djeci je bio zanimljiv i prohladan pošto je temperatura špilje iznosila samo 5 stupnjeva. Špilju smo posjetili uz vodiča puta gdje nam spomenuta sama povijest nastajanja špilje. Vrijeme nam je odmicalo pa se tako i sam izlet bližio kraju. 16,30 sati završili smo izlet i krenuli prema Pavlovcu, ali smo još putem stali na Vukovoj gorici na odmoru kavi, a djeca se zaletjeli u McDonald’s. Stigli smo uspješno svojim kućama oko 18 sati.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Pavlovec posebno se želi zahvaliti svim roditeljima koji su pustili djecu i mladež na ovakav put naravno uz njihovo prisustvo, vozaču autobusa koji je strpljivo i odgovorno čekao polaske, mentorima djece i mladeži, ali i članovima Upravnog odbora koji su donijeli odluku o planiranom izletu. Također, želimo se zahvaliti i Vatrogasnoj zajednici grada Zaboka koja nam je sufinancirala ovaj izlet. Vatrogasna zajednica grada Zaboka ovakvim načinom potiče i ulaže u rad djece i mladeži svih dobrovoljnih vatrogasnih društava na području grada Zaboka.

DVD Pavlovec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)